Cremeren

De crematie vindt altijd plaats op de dag van de uitvaart. De eventuele plechtigheid bij de crematie kan plaatsvinden in één van onze uitvaartcentra, op een andere locatie naar keuze of in het crematorium. Als u ervoor kiest om de plechtigheid niet bij het crematorium te houden wordt de overledene na de plechtigheid naar het crematorium gebracht. De crematieplechtigheid wordt altijd verzorgd op de manier zoals de overledene of de nabestaanden dit het liefst zouden willen.

Bij een crematie is één van de belangrijkste vragen wat de bestemming van de as wordt. U kunt kiezen voor verstrooiing van de as op een door u gewenste locatie, zoals in zee of op uw geboortegrond. Een nadeel van asverstrooiing is dat er voor de nabestaanden geen tastbare herinnering is. U kunt er daarom ook voor kiezen om de as te bewaren in een urn. De urn kunt u thuis bewaren of op een speciale bewaarplaats voor urnen, een zogenoemd columbarium. Een urnengraf op de begraafplaats behoort ook tot de mogelijkheden.

Om u een idee te geven wat een crematie ongeveer kost vindt u hieronder een kostenoverzicht:
Kostenoverzicht cremeren

Urnen

Om as te bewaren is een urn zeer geschikt. Er zijn vele verschillende urnen. Voor binnen en buiten. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden om herinneringen aan een dierbare te bewaren. De uitvaartverzorger zal u desgewenst inlichten over de mogelijkheden.

Funeral Products B.V. is een Nederlandse groothandel die gespecialiseerd is in onderscheidende, betaalbare urnen en andere uitvaart- en herinneringsproducten.

De aan de kunstacademie afgestudeerde Suzanne Bohncke heeft een metalen urnen collectie ontworpen. Door het gebruik van verschillende technieken hebben deze urnen een moderne uitstraling gekregen waardoor ze gezien kunnen worden als een modern woonaccessoire. Deze urnen collectie is te vinden bij B&W BVBA. Naast urnen bestemd voor as biedt B&W BVBA nog meer herinneringsproducten waarbij gebruik wordt gemaakt van ingieting. Er wordt dan een gepersonaliseerd gedenkteken van de overledene gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van as, een plukje haar, een beetje aarde van de begraafplek of een vingerafdruk. Tevens kunnen hierbij ook kleine dierbare bezittingen van de overledene bij ingegoten worden.