Volledig uit handen

Voorganger

Muziek

Koffietafel

Bloemen

Voorganger

Wie gaat de afscheidsdienst voor? Voor sommige mensen is dit vanzelfsprekend, voor anderen een grote vraag. U kunt kiezen voor een voorganger van een kerk, denk hierbij aan een pastoor of dominee, een humanist, een uitvaartspreker of misschien vindt u het fijn dat wij de dienst voorgaan. Samen bekijken hoe we het afscheid vorm gaan geven, willen jullie zelf veel vertellen of geven jullie dit liever uit handen? In de dagen voor de afscheidsdienst bespreken we samen met jullie hoe het afscheid er uit zal zien.

Bloemen

Bloemen helpen om op een mooie manier afscheid te nemen van een overledene. We geven ze als laatste eer aan een overledene, om onze liefde te tonen of juist als troost en medeleven aan de familie en naasten. Maar ook kunnen bloemen veel zeggen over de overledene. Had hij of zij een lievelingsbloem? Was het een kleurrijk mens, of kiest u misschien voor een bloemstuk waar iets persoonlijks in verwerkt zit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bloemstuk waar groenten en fruit in verwerkt zijn, als u dierbare trots was op zijn eigen moestuin. Misschien is dat ook een reden om niet voor bloemen te kiezen, het moet wel bij uw dierbare passen. We nemen altijd een boek mee waar voorbeelden in staan, maar gaat u liever naar uw eigen bloemist? Dat kan natuurlijk ook.

Muziek

Muziek bij een afscheidsdienst of uitvaart is erg persoonlijk. Vaak bestaat de muziek uit de favoriete nummers van de overledene maar u kunt ook kiezen voor nummers die bij hem of haar passen. Wij beschikken over een uitgebreide muziekbibliotheek en doen onze uiterste best om de muziek van uw keuze te verzorgen op de uitvaart. Ook als dit minder bekende nummers of muziekstukken zijn.

Diavoorstelling

Tijdens een afscheidsdienst kijken we terug op het leven van uw dierbare. We halen herinneringen op, vertellen over iemand zijn leven en zeker de laatste jaren kunnen ook foto’s hierbij niet ontbreken. Het is voor u als nabestaande soms veel werk om foto’s te sorteren voor een afscheidsdienst, maar het heeft ook iets positiefs. Er komen weer veel herinneringen naar boven. U kunt de foto’s digitaal of afgedrukt aan ons meegeven, dan zorgen wij dat er een mooie diavoorstelling van gemaakt wordt.

Koffietafel

Een traditionele koffietafel bestaande uit een kopje koffie of thee met een plakje cake kan bij ons natuurlijk nog steeds. Maar wij bieden ook diverse andere mogelijkheden. Een koffietafel is bij ons volledig in te vullen naar uw wensen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de cake te vervangen door (mini) koffiekoeken of worstenbroodjes. Maar het is ook mogelijk om een lunch te voorzien met diverse belegde broodjes, al dan niet met soep. Ook een warme maaltijd is mogelijk. Is er iets wat de overledene graag at of dronk, of wat hem of haar typeerde? Dan doen wij ons best om ook daarin te voorzien.

Contacteren

Hughersluys 37
4536 HM Terneuzen

Uitvaartcentrum Hughersluys

Hughersluys 22
(rouwkamers nr. 37)
4536 HM Terneuzen

Uitvaartcentrum Spoorweg

Spoorweg 4
4561 XZ Hulst

Mortuarium begraafplaats

‘Westerzicht’
Westsingel 3A
4571 VE Axel

Alle rechten voorbehouden | www.deridder-uitvaart.nl | Ontworpen door Jeffs Multi Media Group